DSC00733Zelfvertrouwen is van invloed op vele facetten van je leven. Te weinig zelfvertrouwen kan leiden tot perfectionisme, een laag zelfbeeld, faalangst, relatieproblemen, introvert gedrag, geen ja of nee kunnen zeggen of onderpresteren.  Of op langere termijn kan het leiden tot stress, burn-out of depressieve gevoelens.

Met meer zelfvertrouwen kun je gemakkelijker (nieuwe) zaken oppakken, doelen en dromen realiseren, relaties aangaan, omgaan met collega’s op het werk, assertiever zijn en meer voor jezelf opkomen etc..

Het is wetenschappelijk bewezen dat meer zelfvertrouwen leidt tot meer geluk in je leven.  Je staat positiever in het leven, voelt je beter en kunt makkelijker met tegenslagen en frustraties omgaan.

Hoe pak je het aan?

In de coaching-counseling gaan we onderzoeken waar het gebrek aan zelfvertrouwen vandaan komt. Welke gedachten steken de kop op, hoe voel je je, wat doe je? We gaan op zoek naar de omstandigheden,  overtuigingen en patronen die ten grondslag liggen aan het twijfelen aan jezelf.

Daarna gaan we werken aan verandering. Basis hierbij is om op zoek te gaan naar wat jij nodig hebt en hoe je dit aan jezelf kunt geven. Meestal gaat het om verandering van diepgewortelde patronen bij jezelf en dat kan confronterend zijn. Ook leer je om weer oog te krijgen voor je eigen krachten en voor wat  goed gaat en waar je wel gelukkig van wordt. Door je hier weer bewust van te worden, kun je dat gaan versterken.

Voorbeelden van diepgewortelde patronen die ik vaak tegenkom in mijn praktijk, zijn:

  • zichzelf (onbewust) wegcijferen omdat je de ander wil pleasen, conflicten uit de weg wil gaan, gericht bent op harmonie,etc.
  • hard werken, plichtsgetrouw zijn of perfectionisme omdat het nooit goed genoeg is;
  • steeds zorgen voor de ander ten koste van zichzelf;
  • geen neen of ja kunnen zeggen uit angst voor afwijzing;
  • alle gevoelens en signalen van je lichaam weg rationaliseren.
Deze patronen hebben hun wortels in de levensgeschiedenis. Daarom luister ik ook naar jouw verhaal en onderzoeken we wat cruciaal in je leven was waardoor je bepaalde patronen hebt ontwikkeld om om te gaan met het leven. Omdat bepaalde patronen zo bi iemand horen, is men zich er vaak niet meer van bewust.

Het vraagt commitment om fundamenteel met jezelf aan de slag te gaan,tijdens en tussen de sessies door. Het aantal sessies en de frequentie varieert per persoon, gemiddeld hebben we een achttal sessies nodig voor een blijvend en diepgaand effect.

Doordat je met jezelf aan de slag gaat, krijg je een blijvend effect. Dit in tegenstelling tot een behandeling met medicijnen, waarbij het effect tijdelijk is en gebonden aan het gebruik van de medicatie.

Welke methode pas ik toe?

Ik heb een zeer breed palet aan verschillende werkwijzen en methodieken.  Ik kijk wat bij de cliënt past en wat het meeste effect heeft bij iemand, wat er op dat moment nodig is.

In het algemeen pas ik een combinatie toe van gesprekken en ervaringsgerichte oefeningen.  Wat je rationeel begrijpt, wordt daardoor ondersteund met een ervaring op een dieper belevingsniveau en omgekeerd.

Ik werk vanuit vertrouwen en respect voor elkaar.  Onbevooroordeeld luisteren naar jouw verhaal en samen onderzoekend op zoek gaan naar je kern en wat je nodig hebt, geeft herkenning en erkenning voor wie je bent.

Dit zijn voor mij de sleutels tot inzicht en verandering van diepgewortelde patronen bij jezelf.

Wat kost het?

De prijs voor een sessie bedraagt 85,- euro (inclusief BTW) voor particulieren. Als je werkgever het traject betaalt, zijn andere prijzen van toepassing, klik daarvoor hier.

Bij een aantal verzekeraars, wordt counselling vergoed in het aanvullende pakket. Klik daarvoor hier.

Er is de mogelijkheid tot een gratis kennismakingsgesprek, waarin we kijken of het klikt en wat ik voor jou kan betekenen.

Contact

Je kunt mailen naar info@coachto.nl. Maak je liever gebruik van het contactformulier, klik dan hier.