In mijn praktijk begeleid ik mensen die de relatie en communicatie met hun hond en/of anderen willen verbeteren.

Dit kan zijn omdat je problemen ervaart met je hond en hiermee aan de slag wil.

Maar ook omdat de relatie met je partner, collega’s of leidinggevende wilt verbeteren. Hierover kan je iets leren door de relatie met je hond als spiegel te gebruiken.

Ik werk daarbij vanuit het model van de geweldloze communicatie.

We onderzoeken samen welke gevoelens en onderliggende overtuigingen de (probleem)situaties bij jou oproepen. Van daaruit kijken we welke je (on)vervulde behoeften zijn in die situatie.

Ook gaan we het gedrag van je hond observeren: vanuit welk gevoelens, emoties en behoeften gedraagt de hond zich? Wat zijn zijn onderliggende leerervaringen?

Dat is de basis om te kijken naar oplossingen. We onderzoeken samen wat je anders kunt gaan doen in relatie tot je hond en de omgeving. Uitgangspunt daarbij is om zoveel mogelijk strategieën te bedenken die werken voor jou en voor de hond, zodat zowel jouw als zijn behoefte wordt vervuld.

Dus geen “standaard” adviezen over hoe jij met je hond zou “moeten” omgaan maar “oplossingen op maat” die vanuit jezelf komen en bij jou en je hond passen.

Een coach-sessie duurt 1,5 uur en kost 85,- euro.  In principe vinden de sessies plaats in mijn praktijk en tuin in Bosch & Duin of in het Panbos. Boek hier een afspraak.