Soms loop je tegen dingen aan en dan is het fijn om te sparren met een objectieve  “buitenstaander”. Iemand die zonder (voor)oordelen luistert naar jouw verhaal en je de handvatten geeft om om te gaan met wat er op je pad komt.

En soms gaat het lekker en wil je verder groeien en jezelf ontwikkelen. Samen met een coach kijk je welke (vervolg) stappen je wilt zetten en hoe je dat kunt doen?

Of je bent toe aan een nieuwe stap in je loopbaan of leven. Dan gaan we aan de slag met loopbaan- of lifecoaching om dat vorm te geven.

Methodiek van de personal coaching personal coach Utrecht Zeist Amersfoort

De coaching is gebaseerd op een positief mensbeeld (positieve psychologie). Ik ga uit van de kwaliteiten, mogelijkheden en persoonlijke doelen van de klant. Het perspectief van de klant is leidend, ik laat de klant in zijn/haar waarde. Dit is de basis om te werken aan wat jij graag wilt veranderen en bereiken.

Door deze aanpak krijg je meer zelfvertrouwen en waardering voor de positieve zaken in je leven, dit stimuleert beweging en verandering. Mijn doel is om je in je kracht te zetten en tot werkbare oplossingen te komen die bij jou passen.

Voordelen van personal coaching personal coaching Utrecht Zeist Amersfoort

Als coach zet ik je aan tot zelfreflectie, waardoor je zelfinzicht groter wordt. Je verwerft een groter bewustzijn van jezelf.  Dit geeft je meer bewegingsvrijheid. Je wordt eigen meester van je gedachten, gevoelens en gedrag. Hierdoor word je uiteindelijk autonomer, effectiever en gelukkiger.

In het traject exploreren we samen problemen, thema’s en oplossingen. Je wordt gestimuleerd om na te denken over jezelf en hoe je dingen doet. Daardoor leer je effectiever om te gaan met datgene wat op je pad komt, ook na de coaching. Je kan meer sturing geven aan jezelf.

Je krijgt meer persoonlijke feedback waardoor je in de regel meer uit coaching haalt dan bv. uit een groepstraining. Ook vindt de coaching plaats in een veilige en vertrouwde omgeving, waardoor je je gemakkelijker kan openen en thema’s die er werkelijk toe doen kan bespreken.