Als je graag een nieuwe richting wilt geven aan je loopbaan maar niet goed weet welke, kan een loopbaancoach je helpen om daar meer zicht op te krijgen. Of als je optimaal inzetbaar wilt zijn en blijven in het arbeidsproces (“employability”), is het belangrijk om je eigen talenten te kennen en te blijven ontwikkelen.  Door te verkennen wie je bent, wat je kunt en wat je echt wilt, krijg je meer zicht op wat jou gelukkig maakt en kun je je loopbaan (weer) in eigen hand nemen.

Hierna geef ik je een idee hoe een loopbaantraject eruit kan zien.  We doorlopen 3 stappen:

Stap 1: Je levenslijn – Verleden
Stap 2: Zelfverkenning – Heden
Stap 3: Toekomstvisie – Toekomst

Stap 1: Het verkennen van je levenslijn – Verleden

Tijdens een gesprek verken je samen met de loopbaancoach je levenslijn. Op deze lijn geef je markante momenten in je leven weer.  De belangrijkste functie hiervan is om de rode draad in jouw leven tot nu toe te gaan herkennen en erkennen. Je eigen verhaal biedt inzicht in de manieren waarop jij geleerd hebt om te gaan met de gebeurtenissen in je leven. Je kunt ook gaan zien dat bepaalde patronen niet meer werken of nodig zijn. Dat je er misschien afscheid van wilt nemen.  En welke thema’s er zijn en welke richting deze uitwijzen.

Stap 2: Zelfverkenning – Heden

In deze stap verken je jezelf: Wie ben ik? Wat heb ik te bieden? Wat wil ik echt?

Het doel is om zich te krijgen op wie je bent, welke rollen je hebt, wat je principes zijn, welke waarden, overtuigingen en behoeften jou sturen, wat je mogelijkheden en capaciteiten zijn, welk gedrag je laat zien en wat de invloed is van je omgeving. En of dit congruent is met elkaar. Van daaruit kijken we naar jouw missie.

Stap 3: Toekomstvisie – Toekomst

In deze stap werk je aan het ontstaan van een aantrekkelijk toekomstbeeld.  Alle informatie die uit stap 1 en stap 2 naar voren is gekomen, zijn de bouwstenen voor jouw persoonlijke toekomstvisie.  Zicht krijgen op de baan waar jij happy van wordt.

Aanpak en tijdsduur

De doorlooptijd van het traject is ongeveer 12 weken. Na elke sessie ga je thuis aan de slag met opdrachten, bestaande uit vragen en/of oefeningen.

Methodieken en oefeningen die ik o.a. inzet: Kernkwadrant (Offman), Oplossingsgericht werken, Natuurcoaching, Geweldloze communicatie (Rosenberg), Covey (prioriteiten, effectieve keuzes in leven en werk), Logische niveaus van Diltz.

Samengevat

  • Gratis kennismakingsgesprek
  • Zeven sessies van 1,5 u met de loopbaancoach (in praktijk Maarssen-Dorp)
  • Documentatie en huiswerkoefeningen
  • Onbeperkt mailcontact tijdens het traject (in een beveiligde web-omgeving)
  • Doorlooptijd van het traject van 12 weken. De doorlooptijd is mede afhankelijk van de tijd die jij aan het traject wil besteden.

Wat kost het?

De prijs voor het volledige loopbaantraject bedraagt  € 795,- (excl. BTW). Dit is de prijs als de werkgever c.q. het bedrijf het loopbaantraject betaalt.

Voor particulieren en zzp-ers geldt een belangrijke korting. Als particulier betaal je € 565,- (prijs is inclusief btw)

Ik bied de mogelijkheid van een vrijblijvend intakegesprek. In dat gesprek kun je kijken of het klikt en of mijn manier van werken je aanspreekt.

Werk je liever vanuit huis zonder face-to-face contact ? Doe dan de online training “Werken aan je loopbaan”.

Contact

Je kunt mij contacteren op 06-31934454 of op info@coachto.nl. Heb je liever dat ik contact opneem met jou, dan kun je het formulier invullen. Klik daarvoor hier.