In het leven maken we dagelijks keuzes: klein en groot, bewust en onbewust, traag en snel. Hoe en/of we keuzes maken is van grote invloed op ons leven en geluk.

Met behulp van coaching kun je werken aan het maken van keuzes. Of je hebt een specifieke keuze die je wilt maken. En/of je wilt inzicht krijgen in de manier waarop jij keuzes maakt en kan maken in de toekomst.

Dit traject helpt je daarbij waardoor je uiteindelijk meer zelfvertrouwen krijgt en gelukkiger wordt.

Moeite om keuzes te maken

Soms gaat het ons gemakkelijk af om te kiezen en soms hebben we daar meer moeite mee. We zijn bang om de foute keuze te maken of we willen zeker weten dat we de juiste, perfecte keuze maken.  Of we vinden het lastig om los te komen van het oude, vertrouwde en een nieuw, onzeker pad in te slaan. Sommige keuzes vragen daarom meer tijd. Het is dan nodig dat je jezelf de tijd en ruimte gunt om het (keuze)proces op jouw manier te doorlopen.

Mogelijkheden en beperkingen

Ook zijn er tegenwoordig veel meer keuzemogelijkheden, wat de keuze moeilijker kan maken. Anderzijds kun je geconfronteerd worden met beperkingen, waardoor het lastiger wordt om die keuze te maken die je zou willen maken. En je hebt te maken met je omgeving, die ook iets van jouw keuze vindt, en waar je rekening mee wilt houden.

Geen keuzes maken

Soms maak je geen keuze, waardoor er geen verandering komt in je situatie en je blijft hangen in datgene wat je ongelukkig maakt. Of je laat anderen bepalen wat er gebeurt. Hierdoor geef je het stuur over je eigen leven uit handen en krijg je uiteindelijk minder zelfvertrouwen.

Of soms maak je geen keuzes en doe je alles wat op je pad komt. Hierdoor word je overbelast en is de balans in je leven ver te zoeken. Dan wordt het tijd om keuzes te maken op basis van wat jij belangrijk vindt.

Welke methodiek pas ik toe?

In deze training ga je ervaren hoe je keuzes kan maken op verschillende manieren. Er zijn 2 invalshoeken om keuzes te maken: bewust (rationeel met je verstand) en onbewust (intuïtief met je lichaam).

Vaak zullen beiden met elkaar samenwerken. Je maakt bvb. een keuze intuïtief en onderbouwt deze vervolgens met rationele argumenten. Of je benadert het vraagstuk meer rationeel en voelt intuïtief aan dat het de juiste keuze is. Soms heb je een voorkeur ontwikkeld voor één van beide manieren, maar schiet deze manier van keuzes maken in een bepaalde situatie tekort.

Wat houdt de coaching in?

De coaching “keuzes maken” bestaat uit 3 sessies van ca. 1,5 a 2 uur.

Sessie 1: Verkenning

We verkennen samen je coach-vraag. Wat wil je dat er verandert? Waar loop je tegen aan bij het maken van een keuze? Wat belemmert je en wat helpt je om een keuze te maken? Wanneer lukt het wel, wanneer niet? Hoe maak jij keuzes? Etc.

Sessie 2: Maken van bewuste keuzes

In deze module gaan we aan de slag met je keuze. Met behulp van het keuzespel ontdek je welke aspecten voor jou van belang zijn bij het maken van deze keuze.  Doordat de keuze vanuit verschillende invalshoeken wordt benaderd, komt er vaak een inzicht waardoor je weer een stap vooruit komt in je keuzeproces.

Sessie 3: Intuïtief maken van keuzes

In deze module gaan we ervaren hoe het is om intuïtief keuzes te maken. We maken hierbij gebruik van de natuur en ons lichaam. Voor deze sessie gaan we dan ook naar buiten. Je leert luisteren naar wat je lichaam je vertelt en daarop te vertrouwen. We sluiten de training af met de bevestiging van jouw keuze.

In de individuele training werk je samen met de individuele trainer/coach.  Het voordeel in vergelijking met een groepstraining is dat de training meer persoonsgericht en intensiever is.  Ook krijg je meer persoonlijke feedback waardoor je meer uit de training kan halen. Als coach zet ik je aan tot meer zelfreflectie, waardoor je zelfinzicht groter wordt, en tot actie, waardoor je daadwerkelijk tot een keuze komt.

Wat kost het?

De training/coaching bestaat uit 3 sessies van 2 uur.

De totale prijs voor de individuele training bedraagt  € 340,- (excl. BTW).

Voor particulieren geldt een belangrijke korting. Als particulier betaal je € 295,-(prijs is inclusief btw)

Contact

Je kunt mij contacteren via info@coachto.nl. Heb je liever dat ik contact opneem met jou, dan kun je het formulier invullen. Klik daarvoor hier.