Loop je in het dagelijks leven ergens tegenaan en wil je hier graag iets aan veranderen?

Met behulp van één van onze coach-honden onderzoeken we je coach-vraag en ga je ter plekke ervaren wat er gebeurt als je iets verandert in je gedrag.

Bij het coachen met honden kom je snel tot de kern. Je ervaart gelijk het effect van je gedrag, houding, emoties en intenties in het contact met de hond.  Ook kun je experimenteren met ander gedrag en ervaar je het effect hiervan op de ander (in dit geval de hond).

Profiel van onze coach-honden

Luna, de mopshond

Luna is een teefje van 6 jaar oud (geboren in mei 2013). Ze is geboren in een warm gezinsnest in Tiel en heeft vele broertjes en zusjes. We hebben haar opgehaald toen ze 10 weken oud was.

Ze is enorm lief en zoekt gemakkelijk toenadering. Het liefst wordt ze de hele dag aangehaald. Luna kan een tikkeltje koppig en eigenwijs zijn en laat niet gemakkelijk dingen doen waar ze geen zin in heeft. Ze snurkt graag.

Hobby’s: slapen, tegen je aan kruipen en op schoot liggen.
Bijnamen: Loentjes, moppie, kleine aap.


Hera, afkomstig uit Zuid Spanje

Hera is een teefje van 6 jaar oud (geboren in mei 2013). Ze is geboren in het Zuiden van Spanje en is ernstige mishandeld terug gevonden. Daarna heeft ze een tijdje verbleven in het asiel totdat wij haar adopteerden van SOZA ( Stichting Opvang Zwerfdieren Andalusie).

Hera is een hele zachtaardige, relaxte en lieve hond.  Ze blijft steeds dicht in je buurt maar heeft haar eigen ruimte nodig. Als ze bang is, zal ze gemakkelijk wegkruipen of terugdeinzen. Haar grens geeft ze aan door te grommen. Haar vertrouwen moet je winnen.

Hobby’s: wandelen, wandelen, wandelen.
Bijnamen: poppemieke, prinses.


Asprouli, afkomstig uit Lesbos

Asprouli is een reutje van 4 jaar (geboren in 2015). Hij is geboren in Lesbos en heeft daar zijn eerste jaar doorgebracht. Zijn voedsel vergaarde hij door te bedelen bij de toeristen in de restaurants. Daar werd hij al gauw weggejaagd, ook heeft hij aan de ketting gelegen. Omdat de kans op vergiftiging door de bewoners te groot was, heeft Stichting Straathonden Lesbos hem naar Nederland gehaald.

Asprouli is een bijzondere hond. Hij is enorm lief en zal je dan ook regelmatig knuffelen. Hij kan echter ook heel angstig zijn en dan kan hij uitvallen. Asprouli is zeer gevoelig en ook heel intelligent.

Hobby’s: speuren, knuffelen, eten.
Bijnamen: de witte, prins, spook, snoopy.