Coachen met honden

Tijdens de workshop “Natuur als proeverij” kwam ik in aanraking met Hondenspiegel en proefde ik hoe het was om te coachen met honden. Dit is het begin van een nieuw avontuur.

In een 5-daagse training kon ik verder ervaren hoe ik door het werken met hond(en) nieuwe inzichten kreeg in mezelf. Het kwartje valt heel snel door wat ik zelf ervoer en voelde in het contact met de hond. De hond houdt me als het ware een spiegel voor en liegt nooit. En met de hond kon ik ander gedrag oefenen op een gemakkelijke en speelse manier.

Mijn eerste stap om dit nieuwe pad verder te verkennen, is meer kennis en ervaring op te doen met honden. In december 2015 heb ik een hond geadopteerd uit Spanje: Hera. In het begin was het heel spannend of het zou klikken met onze mopshond Luna. Dat gaat gelukkig goed. Nu werk ik aan het stevig maken van mijn contact met Hera. Ook dit maakt weer veel los bij mezelf en brengt allerlei dingen in beweging.

Mijn wens is om het coachen met honden in de nabije toekomst in te zetten in mijn Coaching & Counselling, uiteraard bij die klanten die ervoor openstaan.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *